Výkon a Kvalita: Rozhodujúce Faktory Pri Výbere Detského Elektrického Autíčka

Pri kúpe autíčka pre deti si pozorne preštudujte jeho parametre výkonu a kapacity batérie, ktoré sú pre jeho používanie dôležité. Závisí od nich rýchlosť a kvalita autíčka.

Pre porovnanie výkonu elektrických autíčok sa môžeme pozrieť na traktor pre deti - 12V John Deere Ground Force od Peg Perego, ktorý je výkonovo z tých „slabších“ jeho celkový výkon je 330W (2x165W), napríklad Babetta 28/228 vyrábaná v rokoch 1970-1972 mala výkon 1100W čo je len skoro trojnásobok jedného z „najslabších“  detských elektrických autíčok, ktoré Peg Perego vyrába.  

A teraz z druhej strany keď porovnáme 12V autíčko ázijskej výroby „Mercedes SLC“ z nemenovanej stránky od neznámeho výrobcu si môžeme všimnúť , že autíčko disponuje 2 motormi o sile 30W čiže dokopy je celkový výkon autíčka 60W, čo je takmer 6 krát menej ako traktor John Deere Ground Force od Peg Perego.

Viac krát sme porovnávali Ázijské autíčka s autíčkami pre deti od výrobcu Peg Perego a na základe výsledkov od nášho dodávateľa môžeme vyhlásiť, že autíčka sú rýchlejšie na akceleráciu z miesta, aj z pohľadu maximálnej rýchlosti. Niektoré disciplíny neboli Ázijské autíčka schopné dokončiť z dôvodu veľkého stúpania s čím autíčka od Peg Perego nemali najmenší problém. Videá s porovnaním výkonu autíčok.

Ak sa predsa len napriek týmto informáciám rozhodnete pre autíčko vyrobené v Ázií , radi by sme poznamenali, že v prípade poruchy môžete mať v budúcnosti problém zohnať na vaše autíčko náhradné diely. Dá sa povedať, že sa jedná o jednorazové autíčko a netýka sa to len porúch ale aj v prípade, že bude niečo mechanicky poškodené (škoda zapríčinená ľudským pričinením) pri kolízií s niečím alebo iným spôsobom, čo sa často stáva. Peg Perego má kompletnú ponuku náhradných dielov na všetky svoje elektrické autíčka a diely sú dostupné aj niekoľko rokov po skončení výroby konkrétneho modelu. Nemusíte sa báť, že budete musieť svoje autíčko z akýchkoľvek dôvodov vyhodiť skôr než to bude naozaj nutné, čo sa často spája s filozofiou „NO WASTE“ a podobne. Kúpou autíčka Peg Perego šetríte životné prostredie viac ako s Ázijským autíčkom. Peg Perego na svoje autíčka montuje plastové kolesá z dôvodu šetrenia elektro motorov a prevodového ústrojenstva. Plast slúži ako klzná spojka a tým pádom motor ani prevodovka nedostáva také rázy ako v prípade gumených koliesok.

 

Autor: S.F.